O projektu - Sunčani Žnjan
266
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-266,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Novi stambeno poslovni  projekt u Splitu, u naselju Žnjan, ulica Put Žnjana.

Investitor je tvrtka Sunčani Žnjan d.o.o. iz Splita

 Projektant  je Srđana Dugalić ovlaštena  arhitektica iz studia „Dvori“

PLANIRANI SADRŽAJI U GRAĐEVINI:

PODRUM             GARAŽE I 2 APARTMANA U JUŽNOM DIJELU

PRIZEMLJE          3 STANA

1.KAT                    3 STANA

2.KAT                    3 STANA

NADGRAĐE        1 STAN

KONSTRUKCIJA

Nosiva konstrukcija je armirano betonska.

Debljine zidova 20cm. Međukatna konstrukcija su monolitne armirano betonske ploče debljine 15cm. Ploča podruma je 20cm.

Temeljenje je armirano betonska ploča(a.b.) debljine 40cm.

Zidovi između stanova su a.b. 20cm + jednostrano obloženi kamenom vunom 4cm + gips karton ploča.

Svijetla visina stana od gotovog poda do stropa je 2.60m.

FASADA

Zidovi pročelja se oblažu izolacijskim pločama kamene vune debljine 12cm, 10cm, a kao završni sloj silikatna žbuka. Na dijelovima pročelja se oblažu visokokvalitetnim fasadnim  ker. pločicama  tipa  Laminam  s toplinskim sustavom mapei .

VANJSKA STOLARIJA

Šuko aluminijska s prekinutim termičkim mostom boja tamno plava – modra.

Ostakljenje  dvoslojnim  termo izolacijskim  staklom 6+14+6 mm u low-e izvedbi. Rolete na struju s termo kutijom. Komarice na svim otvorima. Vanjske prozorske klupčice aluminijske.

Južne terase bez rolete, ali s alu griljama u 3 pastelne boje po odabiru projektanta.

PARKIRALIŠTA

Ulaz na parcelu i u garažu je s jugozapada. Na parceli iza građevine na sjeveru smješteno je 9 vanjskih parkirališnih mjesta, a u garaži 12 garažnih mjesta. Topla veza garaže i stanova preko zatvorenog unutarnjeg stubišta i lifta.

OGRADE

Sve vanjske ograde na terasama planirane su staklene.

STUBIŠTE I LIFT

Stubište je unutarnje jednokrako armirano betonsko, obloga podesta, hodnika iz kojeg se pristupa stanovima i stepenica je kamen. Ograda staklo. Lift ugrađuje tvrtka PIEL.

UNUTARNJA STOLARIJA

Na sobama su jednokrilna zaokretna  vrata krilo 80cm, na kupaonicama dijelom jednokrilna, a dijelom klizna(klizanje u zid), krilo 70cm. Masivni štok, skrivena britvela, magnetna brava. Ispuna krila cjevasta iverica.Ulazna vrata u stanove su vatrootporna,zvučno izolirana i dimo nepropusna.

PODOVI

Podovi u stanovima polažu se na sendvić podlogu(toplinsko zvučna izolacija)+ plivajući estrih.

Sanitarni čvorovi, kuhinje, ostave i terase – pločice.

Podne pločice u protu kliznoj izvedbi,a zidne do visine cca.2,0m u sanitarnim čvorovima, te iznad radne plohe u kuhinjama.  Cokle  visine  8 cm do 10 cm.

Sobe, dnevni boravak , predsoblja i ulazni prostor – parket.

Parket je hrastov  I  klase debljine 14-18 mm, gotov i obrađen, širine lamelacca 12 cm, tvornički lakiran  UV mat lakom.Postavlja se lijepljenjem  na glazuru.  Cokla  je hrstova  visine  cca6cm.

STROPOVI i ZIDOVI

Brušenje, dersanje , gletanje i bojanje  svih betonskih zidova. Pregradni zidovi su suho montažni od gips karton ploča s ispunom od kamene vune i obostranom dvostrukom oblogom od gips karton ploča. Debljina zida 10,0 cm.

SANITARIJE

Sanitarna oprema  visoke kvalitete renomiranih proizvođača .Konzolne keramičke WC školjke I klase, s demontažnim sjedalom i poklopcem,

instalacijski element za WC školjku visine ugradnje od cca 112 cm do cijele visine  s niskošumnim ugradbenim vodokotlićem ( Geberit , Duofix) i dvokoličinskom  tipkom za aktiviranje ispiranja .

Umivaonik  izrađen od keramike I klase, (proizvod Laufen ili sl.), komplet s poniklovanim sifonom, stojećom armaturom za spoj na toplu i hladnu vodu (proizvod Grohe ili sl.).

Moderan i elegantan Bojler Ariston, pravokutnog oblika, od 50-100l, ovisno o veličini stana.Podni tuš s ugrađenom kanalicom i miješalicom za tuš kao proizvod GROHE Rainshower  Smart Control sa tri funkcije tuša, fiksnom ružom tuša za nadžbuknu montažu i ručicom tuša sa zidnim držačem.

GRIJANJE I HLAĐENJE

Grijanje i hlađenje na struju. Unutarnje jedinice većim dijelom parapetne, proizvod Daikin /manjim dijelom zidne, proizvod Daikin/. Vanjske jedinice multi split sustav Daikin , smještene u zajedničkoj  lođi na sjeveru, pod ključem, svim vlasnicima dostupne, a skrivene od pogleda.

ELEKTROINSTALACIJE

Glavna brojila svih stanova smještena su u podrumu ispod stubišta u vatrootpornom ormaru. Pojedinačne razvodne kutije jake i slabe struje za svaki stan, pored ulaznih vrata u stan. Stubište , garaža, lift i vanjska rasvjeta, vezani su na brojilo zajedničke potrošnje. U slučaju nestanka električne energije, pali se panična rasvjeta na stubištu i u garaži koja ima baterijsko napajanje. Svaki stan ima parlafon.

VENTILACIJA

Sve prostorije orijentirane na fasadu, imaju prirodnu ventilaciju preko prozora i vrata. Neki sanitarni čvorovi i ostave bez vanjskih otvora imaju ventilaciju putem ventilacijskih kanala. Nape u kuhinjama imaju priključak na ventilacijski kanal i to svaka kuhinja svoj.

U garaži planirana je ventilacija i odimljavanje prirodnim putem preko šahti i perforiranih garažnih vrata. Na stubištu je prozor za odimljavanje, koji se automatski otvara preko senzora dima. Za početno gašenje požara postavljaju se na stubištu i u garaži vatrogasni aparati.

*Pojedini tehnički detalji opreme mogu biti podložni manjim promjenama.

X